kleine-blusmiddelen

Print

Brandblussers

Branden bezorgen de maatschappij  veel schade. Zowel emotionele schade als verlies van onvervangbare zaken. Brandblussers zijn ervoor om een beginnende brand te bestrijden.

De Ajax brandblussers, van Chubb Fire & Security, worden gefabriceerd in een eigen fabriek, waar innovatie  en kwaliteit hoog in het vaandel staat.

De officiële naam voor een brandblusser is een draagbaar blustoestel. De draagbare blustoestellen moeten aan hoge prestatie eisen voldoen volgens de Europese norm NEN-EN3. Op een draagbaar blustoestel wordt met pictogrammen aangegeven hoe men het toestel  moet gebruiken en welke branden ermee geblust kunnen worden (brandklasse).

We onderscheiden 5 soorten branden. Deze branden zijn vastgelegd in een Europese norm NEN-EN2.

Draagbare blustoestellen zijn geschikt voor het blussen van branden in één of meerdere brandklasse(n).

 

Dit noemen we brandklassen:

 • Brandklasse A vaste stoffen branden
  zoals  hout, papier, textiel
 • Brandklasse B vloeistofbranden
  zoals benzine , diesel, alcohol
 • Brandklasse C Gasbranden
  zoals propaan, butaan , aardgas
 • Brandklasse D Metaalbranden
  zoals magnesium , aluminium
 • Brandklasse F Frituurbranden
  zoals frituurvet, bakolie

 

brandklassen-A-B-C-D-F

  

Voordelen van draagbare blustoestellen:

 • Snel inzetbaar
 • Eenvoudige bediening
 • Juiste blusstof bij het brandrisico

 

Schuimblussers

Schuimblussers

De Ajax schuimblussers voldoen aan het zware eisenpakket van de stichting Milieukeur, deze schuimblussers zijn voorzien van het Milieukeur.

Schuimblusser zijn geschikt voor het blussen voor branden van brandklasse A+B+F (afhankelijk van het gebruikte blusschuim)

Verrijdbare-blustoestellen

Verrijdbare blustoestellen

Sommige beginnende branden kunnen niet geblust worden met de draagbare blustoestellen. De hoeveelheid blusstof en worplengte is dan niet toereikend genoeg om de omvang van de brand effectief te blussen. Voor deze oplossing heeft Chubb Fire & Security de verrijdbare Ajax blustoestellen in het assortiment.
Deze Ajax blussers hebben een grotere inhoud van 50 kg / liter waardoor de spuitduur vele malen langer is dan een reguliere blusser.
Deze bluswagens zijn door 1 persoon te bedienen. Ook deze wagens worden gefabriceerd en getest onder een Europese norm NEN-EN 1866

Poederblussers

Poederblussers

De Ajax poederblussers worden geleverd met een drijfgaspatroon of staat permanent onder druk en is voorzien van een manometer.
Poederblussers zijn geschikt voor het blussen van branden van brandklasse A+B+C+D (afhankelijk van het gebruikte bluspoeder).

Koolzuursneeuwblusser-CO2-blussers

Koolzuursneeuwblusser - CO2-blussers

De Ajax koolzuursneeuwblussers, ook wel CO2 blusser genoemd, zijn gevuld met tot vloeistof verdicht blusgas. De  blussende werking van CO2 is verstikkend. De blusstof CO2 laat geen reststoffen achter.
De CO2 blusser is geschikt voor het blussen van branden van brandklasse B. en is tevens zeer geschikt voor branden van onder spanning staande apparatuur. In speciale uitvoering zeer geschikt voor magnetisch veld opwekkend apparatuur.

ContactUs

Neem contact op

Heeft u nog vragen over onze brandblussers?
Neem dan contact met ons op.Webshop

Beste eenvoudig en snel (particuliere) brandblussers op zorgeloosbeveiligen.nl

Ga naar webshopBekijk brochure

Bekijk de brochure voor een compleet assortiment aan Ajax Brandblussers en Toebehoren

Brandblusser en Toebehoren
Ajax logo