brandblussystemen

Print

Brandbestrijdingssystemen

Door jarenlange ervaring in uiteenlopende sectoren, onderscheidt Chubb Fire & Security zich met haar hooggekwalificeerde sprinklersystemen, watermistsystemen, blusgassystemen en blusschuimsystemen. Met deze blussystemen kunnen branden, en de uitbreiding ervan, effectief bestreden worden.
Wij regelen voor u advies, engineering, installatie en service en onderhoud.
 

brandbestrijdingssystemen-blusgas

Blusgassystemen

De Ajax blusgassystemen zijn ontworpen om een brand daadwerkelijk te blussen. Men kan twee typen blusgasinstallaties onderscheiden namelijk inerte en chemische blusgasinstallaties.
Inerte blusgassen werken middels zuurstof verlaging waardoor de brand dooft.
Chemische blusgassen werken middels warmte onttrekking uit het chemische proces van een brand waardoor de brand dooft. De Ajax blusgassystemen van Chubb Fire & Security (Argonite, Novec) zijn milieuvriendelijk en laten geen residu achter na een blussing.

watermist

Watermistsystemen - AjaxFog

Brochure lage druk watermist 

Chubb Fire & Security presenteert u AjaxFog Watermist, een zeer breed toepasbaar blussysteem. AjaxFog is toepasbaar voor gevarenklasse OH1, OH2, OH3 en (beveiligings)uitdagingen zoals vides en atria.

blusschuim

Blusschuimsystemen

Schuim wordt verkregen door schuimconcentraat met water te mengen en dit mengsel met behulp van lucht te laten expanderen.
Blusschuim kan van een grote afstand op de brand worden opgebracht en is zeer geschikt voor het bestrijden van grote branden en het preventief afdekken van brandbare stoffen.

sprinkler

Sprinklersystemen

Sprinklersystemen zijn de meest bekende brandbeheersingsinstallaties. Een Ajax sprinklersysteem heeft tot doel een brand te detecteren en onder controle te houden. Sprinklerkoppen zijn voorzien van een hittegevoelig element die bij brand wordt geactiveerd waardoor er water over de brand wordt gesproeid. Sprinklersystemen worden onderverdeeld in natte, droge, pre-action en deluge sprinklersystemen.

ContactUs

Neem contact op

Heeft u nog vragen over onze brandbestrijdingssystemen?
Neem dan contact met ons op.

Ajax logo 
Kidde logo
VID Fire-kill Logo